ALTIN MADALYON
Welcome, Guest. Please login or register.
March 11, 2010, 11:06:53 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
2,619 Posts in 328 Topics by 111 Members
Latest Member: onbir
* Home Help Search Calendar Login Register
ALTIN MADALYON  |  ÇİZGİ ROMANLAR  |  Diğer Çizgi Romanlar  |  Topic: NTV yayınları Çizgi roman dünya Klasikleri serisi tüm hızıyla devam ediyor! 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: 1 [2] Print
Author Topic: NTV yayınları Çizgi roman dünya Klasikleri serisi tüm hızıyla devam ediyor!  (Read 1034 times)
Sıtkı Sıyrıl
Yeni Üye
*

View Profile WWW
« Reply #15 on: November 11, 2009, 05:07:50 PM »

Sevgili Sitki Siyril,

Zaten bu tip yayinlarin bizim gibi cr severlere hitap etmedigini biliyoruz.

Bence bu tip yayinlar sayesinde 100 cr dostu cikarsa bu bana yeter.

En son 4 kitap toplam 130.000 baski yapmisti. (Belki simdi bu rakam 150.000 e cikmistir)

Eh cok sey istemiyorum demek ki  Smiley

Sözümüz meclis içi diyelim. Yoksa pragmatist olarak toplam faydaya baktığımızda çizgi-roman ile ilgili ufacık bir haber bile faydalı, aynen katılıyorum.

Ancak, Ken Parker'in bir macerasından 200 sayfalık bir roman tadı alınabilirken, 3 ciltlik bir şahesere, 120 sayfalık bir çizgi-roman'da yaklaşamamak hoş değil. Şiir için "çeviride kaybolan" derler. Ntv'nin bu yayınları için de uyarlamada kaybolan diyebilir miyiz?

O değil de; Bahadır Baruter mesela İhsan Oktay Anar'dan bir uyarlama yapsa da tüm dünya bu işler nasıl olurmuş  görse diyerek huyum olduğu üzere konuyu sulandırarak bitiriyorum.

Selamlar
hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #16 on: November 25, 2009, 02:56:01 PM »

5. sayi olan Madam Bovary de yayinlandi arkadaslar.

Ic sayfa cizimleri guzel duruyor
.

ferri - donatelli - bignotti
İlhan Yılmaz
Global Moderator
Üye

View Profile
« Reply #17 on: November 26, 2009, 02:40:33 AM »

Evet, kitabı inceleme şansım oldu. Bu defa gerçekten çizgiroman formatında bir iş çıkmış ortaya.
hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #18 on: December 11, 2009, 04:39:54 PM »

Evet, kitabı inceleme şansım oldu. Bu defa gerçekten çizgiroman formatında bir iş çıkmış ortaya.

Az once okumayi bitirdim ve muthis hayal kirikligina ugradim.

Bu 5. kitap serinin en zayif halkasi olmus.

Ozellikle kurgu cok amatorce geldi.

BAHADIR
Üye
**

View Profile
« Reply #19 on: December 12, 2009, 02:53:17 AM »

Klasikleri alıp okumadığım için kitaplıkta çok güzel duruyorlar... Grin
Espri bir yana dediğiniz gibi kalsik edebiyatı çizgiroman yapmanın imkansız olduğu yapsan bile bir işe yaramadığının ispatı bu kitaplar herhalde...
hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #20 on: January 02, 2010, 03:36:46 PM »

6. sayi olan "Savas ve Baris" da yayinlandi arkadaslar.

104 sayfa, 2. hamur, Boyut: 17 x 24 cm; Baskı Tarihi: Aralık 2009

Savaş ve Barış, iki ailenin, Rostov ve Bolkonskiler'in kaderleri etrafında 19. yüzyıl Rusyası'nın bir tablosunu çizer.
Andrey Bolkonski genç Nataşa'ya âşıktır, ama genç kız kendisini kandıran Anatol Kuragin tarafından baştan çıkarılır.
Hayalkırıklığı içindeki Andrey savaşa katılır. Babasından büyük bir miras kalan Piyer Bezuhov ise kendini sevmediği, değer vermediği bir kadının, Yelena Kuragin'in kollarında bulur. Bu sıra Napolyon, Moskova üstüne yürümektedir...

Tıpkı en özgün ve en ilginç kahramanları gibi Tolstoy da hep kendi yolunu aradı, birbirinden çok uzak ve farklı yönlere saptı. Onlar gibi heyecanı, şüpheyi, kederi, ümitsizliği, huzuru ve endişeyi tattı; onlar gibi kıpır kıpır, aşırı, bazen de saftı; tıpkı onlar gibi bütün deneyimlerinde ve bütün hamlelerinde, samimiyet ve doğruluktan asla ödün vermedi. Bu özelliği çağdaşlarının gözünden kaçmadı, hayattayken yaşayan bir efsane oldu.

Savaş ve Barış, yazarın dolu dolu beş senesini alan dev bir eserdi: Tolstoy 1863'te başladığı romanı 1869'da bitirdi. Eserin kurgulanması çok aşamalı oldu, bilinen en az 15 farklı başlangıç denemesi vardı. Yazarın eşi Sofya bıkıp usanmadan metnin yeni halini temize çekti.

Tolstoy yazma işinin yanı sıra son derece titiz bir kaynak araştırması yaptı. Yazar, Napoléon dönemi ve Rusya Seferiyle ilgili bulabildiği bütün tarih kitaplarını edindi. Sonraları şunları yazacaktı: "Romanımın tarihi kişilikleri konuştuklarında ya da eylemde bulunduklarında, aslında ben hiçbir şey uydurmuyor; elimin altındaki, biriktikçe koca bir kütüphane oluşturan malzemeyi kullanıyordum".

Savaş ve Barış'ın tamamı 1869 yılında altı cilt halinde yayımlandı. Edebiyat dünyasında ses getiren bu romanın başarısı tartışılmazdı. Baskı üzerine baskı yapan eser birçok dile çevrildi.

Bu yazi netkitap.com dan alinmistir.

hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #21 on: January 31, 2010, 02:31:03 PM »

Savaş ve Barış'ı okudum ve müthiş hayalkırıklığına uğradım.

Kurgu o kadar zayıfki ne okuduğunuzu anlayamıyorsunuz.

Koskoca kitabı 100 sayfa çizgi romana sığdıramamışlar.

NTV nin yayınladığı 6 kitap arasında en zayıf halkası diyebilirim.

Sırada Sefiller mi var acaba ?

O zaman ondan da ümtli değilim.

Ben de Sefillerin 4 ciltlik eseri var 1500 sayfa falan herhalde.

Bakalım nasıl olacak.

pizagor
Global Moderator
Eski Üye

View Profile
« Reply #22 on: January 31, 2010, 04:58:06 PM »

Macbeth'i okudum, beğenmedim...

Hemen ardından bir umut Suç ve Ceza'ya başladım, maalesef ondan da keyif almadım...

Daha sonra Frankenstein'ı elime aldım, bunu diğer ikisine göre keyifle okuduğumu belirtmeliyim...

En son Madam Bovary'ye başladım ve hayatımda ilk defa bir çizgiromanı yarım bıraktım...

Daha da almayacağım...

Everest Yayınevi'nin çıkardığı edebiyat uyarlamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
BAHADIR
Üye
**

View Profile
« Reply #23 on: February 01, 2010, 03:42:31 AM »

Hiç birini okumadığım yada okuyamadığım için alığ rafa atmaya devam ediyorum...Pizagor'un dediği gbi bir tanesini okusam belki bende almaktan vazgecerim...Ama almaktan vazgeçmemek için şuan okumak gibi bir teşebbüste bulunmuyorum... Wink

Pages: 1 [2] Print 
ALTIN MADALYON  |  ÇİZGİ ROMANLAR  |  Diğer Çizgi Romanlar  |  Topic: NTV yayınları Çizgi roman dünya Klasikleri serisi tüm hızıyla devam ediyor! « previous next »
Jump to: