ALTIN MADALYON
Welcome, Guest. Please login or register.
March 10, 2010, 02:35:41 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
2,607 Posts in 327 Topics by 111 Members
Latest Member: onbir
* Home Help Search Calendar Login Register
ALTIN MADALYON  |  ÇİZGİ ROMANLAR  |  Çizgi Roman Dergileri  |  Topic: Hipnoz Dergisi 0 Members and 1 Guest are viewing this topic. « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Hipnoz Dergisi  (Read 741 times)
Lami Tiryaki
Guest
« on: June 04, 2009, 01:02:04 AM »

Yepyeni karma çizgi roman dergimiz Hipnoz ve Ankara'dan sevgili Hakan Karabey'in Ümit Kaptan'ının 4. sayısı satışa çıktı arkadaşlar. Her ikisine de büyük keyif alarak destek verdim ve gerçekten güzel çalışmalar. Hipnoz, karma çizgi roman dergisi olarak değişik zevklere hitap eden hoş bir çalışma. İlerideki sayılarda literatüre dayalı çizgi roman dosyaları da olacak.

Ümit Kaptan, şmdilik Hakan'ın 90'lardaki çalışmalarından oluşuyor ve 5. sayıdan itibaren yepyeni malzemelerle yoluna devam etmeyi planlıyor. "Seyir Defteri"ni ben yazıyorum:) Yıldız-afedersiniz-deniz tarihi 2009 Haziran:)

Selamlar
Lami
hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #1 on: September 24, 2009, 11:59:11 AM »

Hipnoz dergisini begenerek takip ediyorum.

En begendiklerim "Buyucunun Gozleri" ve "Vahsi Takip".

Ama ufak bir elestirim olacak, Sn. Ilhan Yilmaz da aramizda umarim burayi okuyordur.

Keske butun yeni hikayelerin onune kisa bir tanitim yazisi eklenseymis.

Mesela bu 1. sayida "Sky Doll" icin yapilmisti.

Yazarlari ve cizerleri kimlerdir, baska hangi calismalari vardir tarzinda.

Dedigim gibi ufak bir elestiri.  Smiley

3. sayiyi henuz alamadim, umarim basarili olursunuz.

ferri - donatelli - bignotti
İlhan Yılmaz
Global Moderator
Yeni Üye

View Profile
« Reply #2 on: September 30, 2009, 01:06:46 PM »

Hipnoz dergisini begenerek takip ediyorum.

En begendiklerim "Buyucunun Gozleri" ve "Vahsi Takip".

Ama ufak bir elestirim olacak, Sn. Ilhan Yilmaz da aramizda umarim burayi okuyordur.

Keske butun yeni hikayelerin onune kisa bir tanitim yazisi eklenseymis.

Mesela bu 1. sayida "Sky Doll" icin yapilmisti.

Yazarlari ve cizerleri kimlerdir, baska hangi calismalari vardir tarzinda.

Dedigim gibi ufak bir elestiri.  Smiley

3. sayiyi henuz alamadim, umarim basarili olursunuz.

Üçüncü sayıyı şiddetle ve hiddetle( Grin ) tavsiye ediyorum. Daha çok tanıtım ve daha çok yazı... Bu isteğiniz bizim de isteğimiz. Zaman içinde oturacak, inanın.
İlhan Yılmaz
Global Moderator
Yeni Üye

View Profile
« Reply #3 on: October 28, 2009, 02:02:05 AM »

Hipnoz 4.sayısı ile Kasım ayının ilk haftası beğenilerinize sunulacak. Resimde gördüğünüz kapak bitmiş hali değil. Ama ben sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istedim. Kapaktan da anlaşılacağı üzere bu ay yılların eskitemediği usta Sinan Gürdağcık da Hipnoz ailesine katıldı. Sinan Gürdağcık'dan Berber Kenan'ın yanısıra her ay"Tarih Karikatürden İbarettir" adlı köşeyi izleyeceğiz. Tarihe Sinan Abi'nin penceresinden bakmak inanın çok keyifli. Uzay Şövalyesi Zom ve Edgar Allan Poe Cinayetleri bu ay sona eriyor. Dorukhan Özcan Altemur Han'ın Üç Oğlu adlı tarihi-mitolojik öyküsünde bu ay flashback yaparak bizi Altemur Han'ın yaşadığı döneme götürüyor. Umut Çalışan ise Madalyonun Öteki Yüzünde Türkiye'nin ilk mutantı Mahmut'un ibret verici hikayesini anlatıyor.
hanac
Administrator
Çizgi Roman Dostu

View Profile
« Reply #4 on: October 28, 2009, 09:17:26 AM »

Resimde gördüğünüz kapak bitmiş hali değil. Ama ben sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istedim.

İlhan resim gözükmüyor.

Sanırım bir hata olmuş, yeniden yükler misin ?

ferri - donatelli - bignotti
Aşkın Güngör
Yeni Üye
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: October 28, 2009, 10:29:16 AM »

Hipnoz'a sözüm yok, başımızın tacı (Allah uzun ömürler versin), ancak üzülerek söylemeliyim ki Ümit Kaptan çizgi ve kaligrafi kalitesi ve balonlardaki inanılmaz imla hatalarıyla bende hayal kırıklığı yarattı. Günümüz koşullarında Türk üretimi bir çizgi romanın yayınlanması mucizelerle eşdeğerken, Ümit Kaptan'ın sermayesini son derece cömertçe harcadığı gibi bir izlenime kapıldım.

Sadece kendisinin değil, gelecekte yayınlanması muhtemel örneklerinin de hayırlı kaderi için Ümit Kaptan'ın en kısa sürede evrensel çizim/grafik/tasarım standartlarına ulaşmasını diliyorum.

Arzuhalim buncadır...
« Last Edit: October 28, 2009, 10:31:22 AM by Aşkın Güngör » Logged

"Yazının var olduğu bir dünyada her şey mümkündür!"
darkwood
Global Moderator
Eski Üye

View Profile
« Reply #6 on: October 29, 2009, 05:26:56 AM »

Evet Hipnozu bende severek takip ediyorum. Eğer eksiklerini telafi ederse Hipnoz gelecek vaad eden bir çizgiroman dergisi olma yolunda emin adımlar atabilir. İmla hataları zaman içinde düzelecektir sanıyorum, benimde eleştirim şu yönde olacak içinde parça parça olan çizgi romanların sayfa adetleri oldukça az, sayfa adetlerinin artması gerekiyor ve bunlara ek olarak eski Milliyet çocuk klasikleri gibi her derginin içinde Tam maceralı bir çizgiroman olması, dergiye çok şey katacaktır inancındayım.

Darkwood Sakinleri..
pizagor
Global Moderator
Eski Üye

View Profile
« Reply #7 on: December 14, 2009, 02:38:07 PM »

Hipnoz 4.sayısı ile Kasım ayının ilk haftası beğenilerinize sunulacak.

Hipnoz'un yeni sayısının akıbeti hakkında bilgi alabilir miyiz? Dergi devam edecek değil mi?
İlhan Yılmaz
Global Moderator
Yeni Üye

View Profile
« Reply #8 on: December 14, 2009, 03:49:33 PM »

Hipnoz devam edecek.
judas2099
Global Moderator
Eski Üye

View Profile
« Reply #9 on: February 07, 2010, 04:00:59 PM »

Hipnoz'da tadı damağımızda kalan Larry Yuma'nın devamının

geleceği reklamı yapılmıştı.Ses-seda çıkmadı İlhan Bey.Bekliyoruz..

Gerçek ortaya çıktığında;yaşam yok olur...Geriye sadece acı çeken insan kalır...
Pages: [1] Print 
ALTIN MADALYON  |  ÇİZGİ ROMANLAR  |  Çizgi Roman Dergileri  |  Topic: Hipnoz Dergisi « previous next »
Jump to: